Een Puppy! wat nu?!

Het woord is er uit, je hebt een puppy in huis genomen!

Wat leuk! er is een puppy in huis gekomen.

Geweldig leuk allemaal natuurlijk, maar er komt ook best wat bij kijken, dus hoe kun je nou het beste je puppy opvoeden?

Hier onder vind je een aantal van de belangrijkste punten om het beste uit je puppy te halen.

Laten we beginnen bij het begin; het ontvangst van de pup, ben je er helemaal klaar voor?

Een goed begin is het halve werk, zorg dus dat je alles wat je nodig hebt in huis hebt wanneer je de pup op gaat halen.

Denk aan een bench, puppy brokken, eet- en drink bakken, een riem en halsband, en natuurlijk speelgoed!

Je vind alles wat je nodig hebt en meer op bijvoorbeeld Zooplus!

Let er op bij het kopen van speelgoed dat het niet te hard is, dit is slecht voor het gebit van je pup.

Pas ook op met speeltjes met een pieper, als ze deze er uit krijgen kan de pup hier in stikken! Houd dus toezicht als je je pup met een pieper wil laten spelen.

De binnenkomst van je puppy!

Je hebt alles in huis gehaald voor het nieuwe familielid, en nu is het tijd om de pup op te halen.

Zorg dat als je thuis komt de pup rustig kan wennen, alles is nieuw voor ze en dat levert veel prikkels en spanningen op! Geef je pup de ruimte om zelf alles rustig te ontdekken en op onderzoek uit te gaan.

Forceer het kennismaken met eventuele dieren in huis niet, maar geef ze de ruimte en laat ze op hun eigen tempo kennis maken.

Hoe maak je je puppy zindelijk?

Het zindelijk worden van een pup is iets wat bij elke hond verschillend is. Sommige honden worden al erg snel zindelijk, en bij andere kan het weer wat langer duren, en heeft het ook invloed of de fokker al is begonnen met het trainen van de zindelijkheid.

Om te beginnen is het verstandig om de pup altijd even mee naar buiten te nemen na het eten, slapen en spelen, dit zijn momenten waarop de puppy eigenlijk altijd een behoefte zal moeten doen.

Een pup geeft vaak signalen af dat hij/zij haar behoefte moet doen. Denk aan piepen of onrustig heen en weer lopen, neem de pup even mee naar buiten als je dit soort signalen ziet.

Word niet boos als het een keertje mis gaat, dit kan averechts werken. Je pup zal niet begrijpen waarom je boos bent, en misschien zelfs wel bang worden om zijn of haar behoefte in jouw buurt te doen. Beter is om je pup juist extra te belonen als de behoefte buiten is gedaan, zo stimuleer je het gedrag en spoor je aan om het de volgende keer weer zo te doen.

Socialisatie

Het socialiseren van je pup is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van het opvoeden van je pup. Je gaat er in deze fase voor zorgen dat jouw pup gewend raakt aan de dagelijkse dingen in de grote wereld.

Zorg er voor dat je zo vroeg mogelijk al begint met het socialiseren van je pup, dit betekend eigenlijk dat je pup met van alles kennis moet gaan maken en moet gaan ontdekken, denk hier in bijvoorbeeld aan andere honden, geluiden (verkeer, mensen dieren buiten), andere mensen en verschillende locaties. Geef je pup hier in ook rustig de tijd om alles in zich op te nemen en te verwerken, het zijn namelijk een hoop nieuwe impressies!

Probeer je pup zoveel mogelijk spelenderwijs en toch rustig kennis te laten maken met de grote wereld, met veel geduld en veel beloningen als de pup goed gedrag vertoond.

Word niet boos als je pup iets spannend vind, maar doe een paar stappen terug en laat de pup rustig observeren, alles is immers nieuw!

Houd er rekening mee dat jonge pups nog geen lange afstanden kunnen wandelen. Een goede vuistregel is 5 minuten wandelen per maand leeftijd, dit betekend dus bijvoorbeeld bij een leeftijd van 8 weken, 10 minuten per keer wandelen.

Bewegen is belangrijk voor een pup, maar zorg er wel voor dat je pup niet uitgeput raakt, het is eigenlijk net een baby, en heeft dus zeker voldoende rust (slaap) momenten nodig, ook als de pup hier zelf niet aan toe wilt geven.

Wil je meer weten?

Meer tip, tricks en informatie kun je vinden in het E-book : het grote puppenboek!

Wij wensen je heel veel succes en plezier toe met het opvoeden van je pup!

Berichten gemaakt 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven